Kako je živ ostao? Policija isključila pijanog vozača, imao je 4,11 promila alkohola u krvi

Na području Prijedora je tokom proteklog vikenda iz saobraćaja isključeno 35 osoba koje su upravljale vozilom pod dejstvom alkohola, a među njima je bio i vozač sa 4,11 promila alkohola u krvi.

Kako su saopćili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), tokom posljednjeg vikenda je Policijska uprava (PU) Prijedor izvršila pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, psihoaktivnih supstanci ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije ili za vrijeme vožnje.

Iz saobraćaja je isključeno, kako su naveli, 35 vozača koji su bili po dejstvom alkohola, a njih pet je uhapšeno. Iz saobraćaja je isključen i vozač sa 4,11 promila.

“Prilikom kontrole putničkog motornog vozila kojim je upravljao M.B. iz Prijedora, kod vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u količini od 4,11 promila”, obrazložili su u MUP-u Republike Srpske.

Najavili su da će i prijedorska policija i dalje, kako su naglasili, kontinuirano vršiti preglede, posebno od 6. do 8. maja, kada će akcenat biti kontrola učešća u saobraćaju pod dejstvom alkohola.

Kontrola brzine kretanja vozila pomoću radarskog sistema tzv. presretač na području Prijedora vršit će se danas, 7. i 9. maja, saopćili su iz MUP-a Republike Srpske.

Apelovali su učesnicima u saobraćaju da poštuju propise, a to se posebno odnosi na motocikliste.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79