Kako mlada Andrijana kao državni službenik piše o nani Fati: ,,Protjerat ćemo opet, ako bude potrebe!”

Andrijana Tomić radi u Upravi za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine.

Andrijana je rođena u Bijeljini, a kao državnik službenik vjerovatno je prekršila jedno od osnovnih načela u službi, zabranu vrijeđanja po vjerskoj i nacionalnoj osnovi, piše portal Crna Hronika.

Naime, portal Crna Hronika je na jednoj popularnoj Facebook stranici zapazio članak o nani Fati Orlović, ženi koja je izgubila porodicu u ratu, a na čijoj se zemlji izgradila, a ovih dana i srušila nelegalno napravljena crkva.

Iako je se Tomić trebala suzdržati od iznošenja govora mržnje, ona je odlučila komentarisati sadržaj po društvenim mrežama, pa je između ostalog napisala: ,,Mirise li na pravdu ta kafa ili mirise na spaljena srpksa sela, Fato!?”, ,,da, ja cu Vam reci. Proterali smo i proteracemo opet ako bude potrebe”, a pored svega jedan korisnik Facebooka je upozorio Andrijanu da je državni službenik i da je to zabranjeno ponašanje, na šta je dotična odgovorila: ,,grb koji ja nosim na uniformi, ono sto mene hrani, Vi niste kopetentni da kometarisete. A to je i dokazala vasa nana Fata, kako je oslovljavate. Srdacan pozdrav!”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79