Kako može biti majka kad se nada da mu dijete dođe a njega nema?

Ekipa ‘Dnevnog avaza’ razgovarala je s roditeljima ubijenog policajca Hatidžom i Adilom. Otkako je čula da je njen sin likvidiran, majka Hasena ne prestaje plakati i onesvijestila se više od 20 puta.

Zatim se prisjetila da je sina Mahira u subotu ujutro ispratila na posao.

– Šta mislite, kako može biti majka kad ostane bez svog djeteta. Neka svako pođe od sebe, kad se nada da mu dijete dođe, a njega nema. Do pola sedam mu je bila smjena, tad ga je kolega trebao zamijeniti – priča za ‘Dnevni avaz’ majka stradalog policajca.

Na kraju, kaže, ima samo jednu dovu.

– Nakon svega kažem ‘Dao Bog da ključ bio na mom djetetu, da više nikad niko ne pogine, posebno ne tako da bude ubijen – poručuje Hatidža.

MUP KS raspisao potjernicu

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo jučer je raspisala potjernicu za Edinom Gačićem zbog postojanja osnova sumnje da je jučer na području Suhodola, općina Hadžići, počinio krivično djelo ubistvo.

U potragu za ubicom uključene su brojne policijske agencije, njih čak devet.

Državna agencija za istragu i zaštitu (SIPA), Direkcija za koordinaciju policijskim tijelima, Granična policija, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, te četiri kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova – Kantona Sarajevo, Srednjobosanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog i Zeničko-dobojskog.

(Hayat / Foto: Arhiv)

Poznata visina nagrade za informaciju o ubici Edinu Gačiću

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79