Kako penzioneri sa 382 KM minimalne penzije prežive mjesec?

Povećanjem cijena osnovnih životnih namirnica koja su se desila od početka nove godine ali i sva prethodna, veliki su udar na penzionere.

Život sa 382 KM koliko iznosi minimalna penzija svakako je patnja.

Da li odgovorni rade na planu da se zaustavi rast cijena pitanje je svih građana USK, a pogotovo penzionera.

“Ja sam radio 42 godine za penziju od 382 KM, neka ih je sramota” ovo su samo neke od riječi tužnih penzionera.

Umjesto toga u vremenu pandemije koja najviše pogađa upravo populaciju penzionera, cijene osnovnih životnih namirnica rastu iz dana u dan.

Federalno ministarstvo trgovine je zaduženo da u najkraćem roku za vladu federacije prikupe informacije te predlože hitno postupanje sa ciljem zaštite životnog standarda građana. Ukoliko se na neki način ne spriječi vlast cijena, penzioneri u međuvremenu razmišljaju i o protestima koji za vrijeme pandemije bi stvorili samo veće probleme.

Predsjednik udruženja penzionera grada Bihaća Ahmet Alibabić izjavljuje da penzioneri u gradu razmišljaju o protestima jer ova situacija sa porastom cijena je postala neizdrživa za sve građane.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79