Kako se projekt od 4,5 milijardi maraka sveo na šest kuća

U septembru će biti navršene tačno tri godine otkako je 2016., u jeku predizborne kampanje za lokalne izbore, najavljena gradnja grandioznog, 4,5 milijardi maraka vrijednog projekta “Buroj City” u Prečkom polju podno Bjelašnice.

Svaki odlazak u Dejčiće, Pendičiće, Sinanoviće preko Prečkog polja privuče pažnju na ogromni prostor u kojem su do sada trebali biti bolnica, hoteli, pošta, restorani, luksuzne vile. Za sada, ništa od toga.

Tako se projekt od 4,5 milijardi maraka sveo na, dosad, šest izgrađenih kuća koje nisu ni opremljene, odnosno nisu spremne za useljenje.

Gledajući marketing kompanije “Buroj International Group” i izjave izvršnog direktora Ismaila Ahmeda iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, mnogi su poželjeli da žive u ovom jedinstvenom gradu sa 300 vila, četiri hotela, restoranima, fontanama…

Posljednji put ekipa “Avaza” je u Prečkom polju bila 17. novembra prošle godine i tada smo i zatekli desetak radnika koji su izvodili sitne radove na izgrađenim kućama. Bila su i dva bagera, koji su prokopavali put do centra budućeg, na papiru najvećeg turističkog grada u jugoistočnoj Evropi.

Ali, ovih dana ponovo nema nikoga. Pomalo tužno izgledaju zastave kompanije, koje je potrgao jak vjetar i pobacao po obližnjem drveću. Na stranici investitora iz UAE – ipak drugačija slika – predstavljen je budući izgled grada u kojem bi svako poželio živjeti.

Pozvali smo i načelnika Trnova Ibru Berila.

– Trenutno je zauzet, ostavite poruku i kontakt i načelnik će vam se javiti – ponovila je rečenicu načelnikova sekretarica koju izgovaraju ljudi iz Općine.

U Prečkom polju i danas se izvode sitni radovi. Iako je bogati investitor iz UAE za 2020. godinu najavio završetak radova i otvorenje grada, u Prečkom polju trenutno radove izvode dvije male građevinske mašine, dva bagera i deset radnika, zidara i tesara prenosi Avaz.

Čavara odbio pomilovati 22 osuđenika, evo ko su

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79