Kako su nestali snimci s hotela Crystal: Policija oduzela elektronske uređaje u stanu Budnje

 

Tokom današnjih pretresa u vezi s istragom smrti Dženana Memića, privremeno su oduzeti elektronski uređaji, kompjuterska oprema i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom pomoć počinitelju poslije izvršenja krivičnog djela.

Pretresi i oduzimanje predmeta je izvršeno po naredbi Tužilaštva BiH u stanu koji koristi Muamer Budnjo u zgradi Bosmal u Sarajevu, te u hotelu Crystal na Ilidži. Pretresen je i stan Ševala Kovačevića, vještaka saobraćajne struke koji je radio na ovom predmetu.

Advokat Vlado Adamović kazao je danas medijima da su istražitelji pretresli Hotel Crystal i stan Muamera Budnje, kao odgovorne osobe te da je sve dobrovoljno predato i da odbrana sarađuje kako bi se ovaj slučaj što prije riješio. Budnjo se sumnjiči za pomoć počinitelju poslije izvršenja krivičnog djela.

Advokat Muamera Budnje: On nema veze s ubistvom Dženana, pretresi su zbog brisanja snimkama

Današnje radnje su sprovedene s ciljem utvrđivanja načina brisanja snimka s videonadzornih kamera na ilidžanskom hotelu u noći kada je stradao Dženan Memić.

U ovom predmetu je uhapšen i tadašnji recepcioner hotela Muamer Ožegović. On je osumnjičen za organizovani kriminal, tj. pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela, protuzakonito posredovanje i prikrivanje dokaza. Kako odbrana navodi, Ožegović tvrdi da Budnjo njemu nije naredio da snimci budu izbrisani.

Muamerov otac, Alija Budnjo, ranije je kazao da su snimci vjerovatno izbrisani jer je prekinut napojni kabl zbog radova u neposrednoj blizini hotela. On je tada kazao da su zbog sanacije kabla morali dolaziti i radnici Elektrodistribucije o čemu postoji zapisnik.

Muriz Memić je danas izjavio da sve ovo što se danas događa je trebalo raditi još prije pet godina jer je vještačenje pokazalo da je snimak s hotela izbrisan.

Pretresi nisu iznenadili Muriza Memića: “Budnjo je u ovo duboko umiješan”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79