Kako su ovo asfaltirali trotoar u Mostaru? (FOTO)

U Mostaru se posljednjih mjeseci vide određeni pomaci što se tiče izgradnje i sanacije prometnica, no građani često uočavaju greške koje nastaju pri izvođenju radova.

Ovih dana na društvenim mrežama dijeli se fotografija na kojoj se vidi novoasfaltirani trotoar.Međutim, stablo koje se nalazilo na sredini trotoara su potpuno okružili asfaltom.

“A da nije tužno bilo bi smiješno. Asfaltiranje trotoara na mostarski način. A je to?”, napisali su na popularnoj Instagram stranici “Mostar forever”.”Ovi ne da nisu išli u školu, nego nisu išli ni oko nje !! Samo stranka i sve je u redu”, “Gledam i ne vjerujem”, “Pa znaju li išta uraditi kako treba”, “Srećom pa se može kolicima proći”, samo su neke od reakcija nezadovoljnih građana.

Podsjećamo, prije nekoliko mjeseci pozornost je izazvala i kombinacija saobraćajnih znakova na jednoj mostarskoj prometnici.

Naime, jedan iznad drugog su bili postavljeni znak koji označava put s prvenstvom prolaza i znak koji označava da put koji nije u prednosti prolaza.

Nakon brojnih reakcija građana, zbunjujući saobraćajni znak je promijenjen, a nadležnim je za to trebalo “samo” četiri mjeseca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79