Kakve će posljedice ostaviti poplave: U Tuzli proglašeno stanje prirodne nesreće

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, na prijedlog Gradskog štaba civilne zaštite, donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće zbog opasnosti od poplava i klizišta na području grada Tuzle.

Odlukom se nalaže službama zaštite i spašavanja Grada nastavak sprečavanja štetnih posljedica do kojih može doći uslijed prirodne nesreće.

Apelira se na građane da sa svoje strane poduzmu maksimalne mjere za ublažavanje eventualnih posljedica od poplava i klizišta, a posebno da obilaze teren oko svojih objekata, piše Avaz.

Građani se pozivaju da o svakoj eventualnoj opasnosti obavijeste Operativni centar civilne zaštite na broj 121 ili Profesionalnu vatrogasnu jedinicu na broj 123.

S obzirom da je tokom cijelog šestog mjeseca područje grada Tuzle bilo izloženo velikim količinama padavina, vodostaji na rijekama i potocima, posebno u istočnom dijelu grada, su sve kritičniji, saopćeno je iz Gradske uprave Tuzla.

Ekipe Gradskog štaba civilne zaštite i sve službe zaštite i spašavanja su svo navedeno vrijeme bile na terenu i nastojale preventivno djelovati, kako ne bi nastupile štetne posljedice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79