Kakve je grozote radio Suad Djedović: Dilao drogu, pljačkao i na kraju zvijerski ubio Edina

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv Suvada Djedovića (22) iz Brke kod Brčkog zbog sumnje da je dilao marihuanu.

Teška djela

On se nalazi u pritvoru zbog otmice i monstruoznog ubistva Edina Zejćirovića, koje je 17. novembra počinio sa Suanom Halilovićem, Nihadom Hukićem i Samidom Šabanovićem, piše Avaz.

Optužnicom potvrđenom pred Osnovnim sudom Distrikta, Djedović se tereti da je u kući i improviziranom objektu iza kuće u Brki skrivao 55 paketa s više od 42 grama marihuane, koji su pronađeni prilikom pretresa 5. septembra ove godine.

Tužilaštvo mu je stavilo na teret i da je nekoliko dana ranije, nakon svađe ispred jednog ugostiteljskog objekta u tom mjestu, razbijanjem vjetrobranskih stakala oštetio automobil koji je koristio K. Š.

Djedović je prije nešto više od godinu osuđen u ovom gradu na tri mjeseca zatvora zbog dilanja droge, dok je prije dva mjeseca u Zavidovićima osuđen na godinu zatvora zbog razbojništva.

Ubice je na kraju otkrio monstruozni videosnimak koji su snimili tokom otmice i mučenja nesretnog Zejćirovića. Na snimku se čuje kako jedan od ubica govori mladiću: “Ho'š kod žene moje, ha? Ho'š kod moje žene? Javio se ti njoj da vidiš treba li joj šta…”

Mučni snimak

Ove riječi koje je izgovorio jedan od ubica jasno ukazuju da bi motiv mogla biti bezobzirna osveta zbog ljubomore.

Dug mogući motiv

Na horor snimku također je prikazano maltretiranje te batinanje nesretnog mladića uz teške uvrede i psovke. Kao motiv zločina spominjalo se i navodno dugovanje od 2.000 KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79