Kakvi su Bosanci i Hrercegovci gosti? Društvenim mrežama širi se zanimljiva karta Evrope

Na društvenim mrežama osvanula je zanimljiva karta Evrope koja bi trebala pokazati kakvo je gostoprimstvo u pojedinim zemljama, pa tako i u Bosni i Hercegovini.

“Hoćete li dobiti hranu kao gost u nečijoj kući?” piše uz objavu na Instagram stranici @amazing_maps, a na kojoj su zemlje predstavljene različitim bojama.

Tamnoplavom bojom označene su zemlje u kojima ćete navodno hranu dobiti skoro uvijek, dok svijetloplava označava zemlje gdje će vas često počastiti hranom.

U zemljama prikazanim narandžastom bojom mala je vjerovatnost da će vam dati hranu, dok su crvenom označene zemlje u kojima vam gotovo nikad neće ponuditi hranu.

Kako je prikazana BiH?

Sudeći prema tome, naša zemlja se nalazi na dobroj poziciji. Naime, baš kao i sve zemlje Mediterana, BiH je prikazana u tamnoplavoj boji kao zemlja koja se ističe svojim gostoprimstvom.

Suprotno tome, pojedine zemlje u sjevernom dijelu Evrope označene su crvenom bojom. Među njima su Njemačka, Nizozemska, Danska te Finska, Švedska, Norveška i Island.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79