Kakvo nas vrijeme očekuje u novogodišnjoj noći?

Kakvo nas vrijeme očekuje u novogodišnjoj noći?


U četvrtak, 28. decembra, očekuje se sunčano vrijeme, prije podne uz maglu ili nisku naoblaku u kotlinama Bosne i uz riječne tokove. Vjetar će biti slab, promjenljivog smjera. Jutarnje temperature zraka kretat će se od 2 do 8 °C, dok će dnevne dosezati od 10 do 16 °C.

U petak, 29. decembra, u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne bit će umjereno do pretežno oblačno. U ostatku Bosne jutro će biti sunčano s maglom po kotlinama, a tokom dana postepeno će se naoblačiti. Vjetar će biti slab južni i jugozapadni. Temperature zraka ujutro će se kretati od 2 do 8 °C, na sjeverozapadu Bosne do 11 °C, dok će dnevne dosezati od 10 do 16 °C.

U subotu, 30. decembra, očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je moguća u zapadnim i sjeverozapadnim dijelovima Bosne tokom dana. Vjetar će biti slab, promjenljivog smjera. Jutarnje temperature zraka bit će između 4 i 10 °C, na sjeverozapadu Bosne do 13 °C, dok će dnevne dosezati od 9 do 15 °C.

U nedjelju, 31. decembra, očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno slaba kiša moguća je krajem dana ili tokom noći, posebno u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar će biti slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnje temperature zraka kretat će se od 3 do 9 °C, dok će dnevne dosezati od 8 do 14 °C, u sjevernim područjima Bosne do 17 °C.

Na planinama tokom noći očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz slab do umjeren jugozapadni vjetar. Temperature zraka bit će između 1 i 5 °C, prema informacijama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija