Kakvo vrijeme nas očekuje za ovaj vikend?

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu Bosne. Meteorolozi za ostatak dana prognoziraju kišu, pljuskove i grmljavinu.

Temperature zraka jutros u 8:00 sati: Bjelašnica 7; Ivan-sedlo 10; Sokolac 11; Bihać, Prijedor 12; Banja Luka, Bugojno, Doboj, Gradačac, Livno, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla 13; Bijeljina, Zenica 14; Grude, Mostar, Široki Brijeg 16; Trebinje 17;

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina u zapadnim, sjeverozapadnim područjima Bosne i u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 12 do 18, na jugu do 24 stepena.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom veći dio dana. Dnevna temperatura oko 18 stepeni.

I sutra, drugog dana vikenda, u BiH se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Smanjenje naoblake prema kraju dana. U jutarnjim satima kiša se očekuje u večini područja. Prije podne slabe kiše može biti još ponegdje u Bosne. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 24 stepena.

U ponedjeljak u većem dijelu zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutro i dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove očekuje se magla.

U utorak, 31. avgusta, u Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Poslije podne slab i rijedak lokalni pljusak je moguć u centralnim područjima Bosne, prognoziraju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79