Kakvo vrijeme nas očekuje za vikend?

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -2°C, a najviša dnevna oko 5°C.

U subotu je u našoj zemlji prognozirano oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana očekuje se susnježica ili snijeg, a u nizinama će padati i kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C na jugu zemlje do 10°C.

U nedjelju oblačno vrijeme. Širom zemlje će padati susnježica i snijeg. Na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C na jugu zemlje do 9°C.

Prognozu vremena dao je i bh. meteoorolog Nedim Sladić.

“Stabilizacije vremena nema do daljnjeg. Vikend hladan sa snijegom u Bosni, pa će više sličiti zimi nego ranom proljeću. Hladnije od prosjeka bar do 24.03”, naveo je Sladić na svom Facebook profilu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79