Kalabuhov na RTRS-u: Zahvalni smo rukovodstvu Republike Srpske na neutralnosti

Na jednostrane zabrane i sanckije zapadnog svijeta, Ruska Federacija odgovorila je prodajom gasa isključivo za rublje što implicira stvaranje novog finansijskog poretka u svijetu u kome su Rusija, Kina, Indija i druge zemlje, izjavio je za RTRS ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov.

Zahvalan je rukovodstvu Republike Srpske, koje i pored teških pritisaka, istrajava na neutralnosti u vezi sa ukrajinskom krizom i sve dok je tako BiH neće biti na listi neprijateljskih zemalja.

Kalabuhov kaže da nema pravne mogućnosti da se Rusija izbaci iz Savjeta za sprovođenje mira u BiH i Savjeta bezbjednosti UN. Takav pokušaj izrodio bi formiranje novog svjetskog tijela.

On je naglasio da su dešavanja u Ukrajini dokaz onoga šta se dešavalo tokom istorije, a to je, kako kaže, da Rusija nije prihvaćena od strane Zapada.

“To što sada imamo je egzistencijalni rat protiv Rusije”, ističe Kalabuhov.

Ambasador kaže da je cilj “specijalne vojne akcije” Rusije demilitarizacija Ukrajine, jer je ona, kako kaže, bila tretirana kao instrument djelovanja protiv Rusije.

“Danas sam dobio informaciju da je na prostoru Ukrajine bilo preko 30 bio laboratorija kako bi se djelovalo protiv ruskog naroda. Za to imamo dokaze”, kaže Kalabuhov.

S gledišta naroda, dodaje ambasador, tragedija je da se sve ono što se dešavalo u Ukrajini uz pomoć Zapada i Amerike je bila na prisutna nacifikacija i rusofobija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79