Kalesija i Živinice bit će spojeni novim putem

Kalesija i Živinice bit će spojene novim putem, iz mjesta Rainci Donji do Tupkovića, što će uveliko pomoći stanovništvu, a radovi bi trebali početi uskoro.

Finansijeri projekta su općina Kalesija, Grad Živinice i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica čiji su predstavnici obišli lokacije gdje će početi radovi.

– Prošle godine smo razgovarali o modernizaciji ove ceste. Načelnici su to prepoznali kao prioritet i kandidirali projekt prema nama, tako da ga je Vlada Federacije podržala. Vrijednost je oko 460.000 KM – rekao je resorni ministar Edin Ramić.

Istakao je da će značajno biti pospješena komunikacija dva mjesta.

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković navodi da će ovim projektom stanovnici istočnog dijela Živinica imati skraćen put do Tuzle za desetak kilometara.

– Moramo spajati lokalne zajednice. Želimo da ovu dionicu prati i autoput za bicikle – rekao je Kamenjaković.

Načelnik Kalesije Sead Džafić smatra da je ovo spajanje od velikog značaja jer, između ostalog, veliki je broj ljudi koji rade u susjednim općinama.

Općina Kalesija dala je najviše novca, oko 300.000 KM.

– Dali smo najviše, jer smatramo da je ovaj put jako bitan – rekao je Džafić.

Izvođač radova je uveden u posao, a do početka radova ostao je još dio administrativnih radnji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79