Kalesija: Od brata ukrao ulaznu kapiju. Kamere ga snimile.

Redakciji portala Crna-Hronika svakakodnevno šaljete informacije iz gradova u kojima živite.

Zanimljivu priču donosimo vam iz mjesta Memići općina Kalesija.

Porodična svađa u porodici Omerović eskalirala je krađom ulazne kapije sa porodične kuće u vlasništvu Saida Omerovića. Dan nakon što se zaputio za Austriju, njegov brat, Zuhdija ukrao mu je ulaznu kapiju. Sve su zabilježile sigurnosne kamere postavljenje na porodičnoj kući. Pogledajte video.

Porodica Omerović kontaktirala je redakciju portala Crna-Hronika a njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Dobar dan, Molim vas ako možete objaviti ovaj snimak krađa kapije i oštećenje tuđe stvari.
Na snimku se vidi Zuhdija Omerović kako krade kapiju u mjestu Memići opština Kalesija od brata Omerović Said koji se nalazi u Austriji.

Molim vas za pomoć. Imam još mnogo snimaka koje ću vam poslati. Napad na kuću, prijetnje psovke. Vjerujte mi da nikad nismo nikad rahat kad dođemo u Bosnu a nadležni organi to jeste policija i sud neće da reaguju. Narušavanje javnog reda i mira, psovke prijetne su svakodnevno kad dođemo u Bosnu u svoju kuću na odmor. Kao što vidite, ulica nas dijeli a on nama ne dozvoljava da idemo u svoje dvorište.

Ovo već traje više od 15 godina. Zuhdija je kivan jer su ga 1996. protjerali iz Austrije. Pokušao je krijumčariti ljude, prevoziti ih na crno. Pa ga uhvatili. Od tada traje naša agonija kada dođemo u Bosnu. Hvala lijepo” izjavio je Saidov sin, Sanel Omerović za portal Crna-Hronika.

O svemu je obaviješten MUP a uskoro više informacija o cijelom događaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79