Kamatar mu uzeo Nissan

Policija je Tužilaštvu u Prijedoru podnijela izvještaj protiv Bojana D. (37) iz ovog grada zbog zelenašenja.

Vraćanje duga

– Osumnjičeni se tereti da je u periodu od početka 2018. godine do danas davanjem novca na zajam iskoristio teško imovinsko stanje oštećenog te za sebe ugovorio i pribavio protupravnu imovinsku korist, čime je i počinio zelenaštvo – navedeno je iz Policijske uprave Prijedor.

Nezvanično saznajemo da je oštećenom novac, a navodno je riječ o sumi od nekoliko hiljada maraka, davao u više navrata tokom prošle godine. Uz dogovorenu kamatu, oštećeni Prijedorčanin vraćao je to nekako, nudući zelenašu zauzvrat i svoje vozilo Nissan kao garanciju da će dug i vratiti.

Pronađeno vozilo

– Posljednji put je posudio određenu sumu novca koju nije uspio da vrati u dogovorenom roku, nakon čega mu osumnjičeni nije vratio ni vozilo koje je oštećeni dao u zalog – navodi izvor blizak ovom slučaju

Osumnjičeni uhvaćen u policijskoj akciji  - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Osumnjičeni uhvaćen u policijskoj akciji

Kako saznajemo, policija je pronašla i oduzela Nissan, ali i određene predmete koji bi trebali poslužiti kao dokaz u daljnjem krivičnom postupku protiv uhapšenog. Bojan D. nije odranije poznat policiji. On je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode.

Na kamatama naplatili najmanje 91.000 KM

U Okružnom sudu u Prijedoru u decembru prošle godine počelo je suđenje Goranu Kneževiću (44), koji je optužen za zelenašenje. Uhapšen je u akciji “Loan”, zajedno sa svojom bivšom suprugom Sanjom (38) iz Prijedora i Tomislavom Mastikosom (42) iz Brčkog, prenosi Avaz.

Optužnicom, koja je potvrđena u avgustu prošle godine, ova trojka se teretila da se od početka 2015. do marta 2018. bavila zelenaštvom. Stavlja im se na teret i da su samo na kamatama od građana naplatili najmanje 91.000 KM, a sumnja se da je taj iznos bio i dvostruko veći.

Likvidacija Miloša Ostojića i dalje misterija za MUP RS

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79