Kamenicama napadnuti radnici “Gradske čistoće”

Dva radnika JKP “Gradska čistoća” napadnuta su prilikom sprovođenja akcije suzbijanja  komaraca u naselju Altina kod Zemuna. Incident se dogodio juče oko 21 sat, kada su dva napadača izrazila negodovanje zbog akcije suzbijanja komaraca i napali radnike kamenicama.

Iz JKP “Gradska čistoća” je saopšteno da prilikom napada nije bilo povrijeđenih, ali je na službenom vozilu, koje koristi ekipa, načinjena velika materijalna šteta. Pripadnici MUP-a Srbije su brzo reagovali, izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj.

Ovo nije prvi put da se radnici JKP “Gradska čistoća” suočavaju sa napadima tokom obavljanja svojih dužnosti. Preduzeće je oštro osudilo takve incidente i istaklo da će preduzeti sve neophodne zakonske mjere kako bi zaštitilo svoje zaposlene. Naglašeno je da se neće tolerisati niti jedan vid nasilja prema radnicima koji predano obavljaju svoj posao za dobrobit zajednice.

Preparati koje koriste radnici “Gradske čistoće” za tretman suzbijanja komaraca su registrovani i odobreni od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani su u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Građani su pozvani da imaju povjerenja u ove preparate i da ne strahuju od njihove upotrebe.

JKP “Gradska čistoća” je apelovalo na građane da prepoznaju trud i posvećenost svojih zaposlenih te da omoguće nesmetano obavljanje njihovog posla. Također, istakli su značaj rada koji radnici obavljaju za dobrobit svih sugrađana i pozvali na uzdržanost od nasilnog ponašanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79