Kamere snimile svaki korak ubice Saše Spasića: U kući Srbijanca pronađeno 250.000 dolara

Saša Spasić (56) iz Niša, koji je prošlog ponedjeljka ubijen u Ekvadoru, imao je vizu na 18 mjeseci i ličnu kartu te zemlje. Prema riječima nadležnih, često je putovao u Ekvador, a posljednji put je u tu zemlju ušao u martu.

Saša je ubijen dok je sa suprugom i kćerkom sjedio u kafiću u predgrađu lučkog grada Gvajakil u Ekvadoru. Ubica, za kojeg se vjeruje da je profesionalac, sjedio je na obližnjoj klupi i gledao u telefon, nije privlačio pažnju jer je izgledao potpuno opušteno. Na sebi je imao crnu masku, sivu trenerku, plave pantalone i patike. Bio je mlad i prošao je neopaženo.

Međutim, sigurnosne kamere zabilježile su svaki pokret koji je napravio. Odjednom je ustao i počeo da hoda. Poslije 15 sekundi izvadio je pištolj, prišao stolu za kojim je sjedio Saša sa porodicom i ispalio tri hica u njega. Saša je pao mrtav, a njegova supruga i kćerka prošle su nepovređene.

General Viktor Arus Macias rekao je da njegova supruga ne priča ni španski ni engleski, ali se nadaju da će na neki način uspjeti da uspostave komunikaciju, kako bi saznali više detalja. Prema riječima agenata, Saša je ubijen zbog poslova u vezi sa trgovinom droge, a u njegovoj kući policija je pronašla 250.000 dolara.

Pored toga, pronašli su dokumente i slike na mobitelu žrtve, koji bi odražavali navodne ilegalne pregovore o lučkim i carinskim kontejnerima koji bi bili korišteni za eventualnu isporuku narkotika, rekao je general Arus.

On je dodao da je ubica identifikovan, ali još uvek nije uhapšen. Saša je imao 18-mjesečnu vizu i ličnu kartu Ekvadora. General Arus je istakao da je žrtva često putovala u Ekvador, ali nije naveo koliko puta. Prema njegovim rečima Saša je posljednji put ušao u zemlju u martu.

Istražitelji također žele da utvrde da li je bio u vezi sa australijskim i izraelskim građanima, uhapšenim 1. juna u Santa Eleni, zbog nekih sličnosti u činjenicama. Oni su se predstavljali kao DEA agenti, a kod njih je pronađeno više od 200.000 dolara i lažna diplomatska dokumenta.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79