Kamion za prevoz trupaca zapalio se na magistralnom putu Prijedor – Kozarska Dubica

Kamion za prevoz trupaca zapalio se na magistralnom putu Prijedor – Kozarska Dubica


Na magistralnom putu Prijedor – Kozarska Dubica, tačnije u mjestu Bukova kosa, došlo je do požara na kamionu za prevoz trupaca.

Prema informacijama koje prenosi Vatrogasci Prijedor – Fire Station Prijedor, vozač kamiona je pokušao ugasiti požar protivpožarnim aparatom prije dolaska vatrogasaca, ali bezuspješno.

Na sreću, u požaru nije bilo povrijeđenih osoba. Pet vatrogasaca-spasilaca TVSJ Prijedor brzo je reagovalo i pristiglo na lice mjesta sa jednim navalnim i jednim pratećim vozilom, te su odmah pristupili akciji gašenja požara.

Šteta na kamionu je značajna, s obzirom na to da je izgorjela kabina, a zabilježeno je i izbijanje požara na rezervoaru koji je bio pun goriva.

Prema preliminarnim informacijama, uzrok požara vjerovatno je elektroinstalacija. Ova situacija podsjeća na važnost brze i efikasne intervencije vatrogasaca u takvim situacijama kako bi se spriječilo daljnje širenje požara i eventualne ozbiljne posljedice.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija