Kamiondžija ponudio 40 maraka policajcima pa zaradio krivičnu prijavu

MUP Posavskog kantona jučer je upoznao dežurnog tužitelja Kantonalnog tužiteljstva o izvršenom krivičnom djelu davanja dara,saopćili su službeni izvori. Za izvršenje spomenutog djela sumnjiči se 63-godišnji M.H. iz Trna kod Banja Luke.

– Osumnjičeni je u jutarnjim satima vozeći teretno motorno vozilo u Porobićevoj ulici u Odžaku počinio saobraćajni prekršaj što su uočili pripadnici policije tokom kontrole sudionika u prometu. Zaustavili su kamion ,a vozač im je ponudio 40 maraka da ga prekršajno ne sankcioniraju,odnosno da mu ne pišu uočeni prekršaj i ne izdaju prekršajni nalog. Oni su mito odbili i odmah su pozvali dežurnog inspektora Kantonalnog MUP-a koji je spomenutog vozača kriminalistički obradio-kažu iz policije.

M.H. je zbog pokušaja podmićivanja policajaca zaradio krivičnu prijavu,a za saobraćajni prekršaj će biti novčano kažnjen.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79