Kanadska doktorica: Nemojte se ljubiti i nosite maske tokom spolnih odnosa

Nemojte se ljubiti i nosite maske tokom spolnih odnosa kako biste se zaštitili od koronavirusa, rekla je jedna od vodećih kanadskih liječnica Theresa Tam, prenosi Reuters.

Kaže kako su male šanse zaraze koronavirusom putem sperme ili vaginalne tekućine, ali seksualne aktivnosti s novim partnerima povećavaju rizik od zaraze virusom, posebno ako je došlo do bliskog kontakta poput ljubljenja.

Kao i druge aktivnosti koje uključuju fizičku blizinu, postoje neke stvari koje možete učiniti kako biste umanjili rizik od zaraze i širenja virusa.

Preskočite ljubljenje, izbjegavajte susret licem u lice, nosite masku koja pokriva usta i nos te kontrolirajte potencijalne vlastite i simptome svoga partnera – rekla je Tam i dodala kako je najsigurnija seksualna aktivnost ona u kojoj sudjelujemo sami sa sobom.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79