Kandidat SDA poslao prijeteću SMS poruku šefici kabineta Amre Babić

Kandidat SDA poslao prijeteću SMS poruku šefici kabineta Amre Babić


Dinka Omanović, šefica kabineta gradonačelnice Visokog Amra Babić, dobila je prijeteću SMS poruku od kandidata SDA za Gradsko vijeće Grada Visoko Zijada Breščića, piše PRESS.

Omanović je navela da je od 2018. godine žrtva stalnih insinuacija i prijetnji koje imaju za cilj ugrožavanje njene sigurnosti.

“Od paljevine moje kuće do verbalnih i fizičkih napada na ulici ili društvenim mrežama – sve sam uredno prijavljivala nadležnim organima. Upravo sam primila prijeteći SMS od kandidata SDA za lokalne izbore 2020. za Gradsko vijeće Visoko, Zijada Breščića, koji aludira na to da ja stojim iza lažnog profila Bečir Kuduz”, napisala je Omanović na svom Facebook profilu.

Istakla je da SDA upravlja BH Telekomom i da može putem njega otkriti ko stoji iza profila koji smeta kandidatu SDA za vijećnika.

“Ja javno, pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavljujem da nemam ništa s pomenutim profilom, niti znam ko stoji iza njega. Pozivam čuvare javnog reda i mira da evidentiraju i ovu prijetnju, a mojim prijateljima preporučujem ukoliko mi se šta desi u narednom periodu da znaju ko snosi odgovornost”, napisala je Omanović.

O ovim prijetnjama oglasila se i gradonačelnica Amra Babić koja je apelovala na sve normalne pojedince u političkim stranaka da spriječe kampanju vrijeđanja, ponižavanja i laži, a posebno verbalne i fizičke napade na neistomišljenike.

“15. novembar je predaleko, a mi preblizu jedni drugima da znamo ko je ko, kakav je i šta mu u obraz može stati. Amra Babić, njena porodica i njeni saradnici, prijatelji i kandidati Nezavisne liste – Zajedno za Visoko, nemaju niti podržavaju lažne profile jer sve što imaju reći kažu otvoreno i direktno”, poručila je Babić.

Zaključila je riječima kako neće voditi kampanju blaćenja, ogovaranja i potvaranja drugih i drugačijih, ali isto tako da neće dozvoliti prijetnje na život i imovinu niti jednog građanina Visokog.

https://www.facebook.com/dinka.omanovic/posts/3523430864343879

“BiH je još uvijek pravna država i pozivam nadležne da poduzmu korake iz svoje odgovornosti”, navela je Babić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija