Kandidat SDA za gradonačelnika Zenice za 6 godina inkasirao više od 500.000 KM od države!

Prof. dr. Nezir Pivić kandidat je SDA za gradonačelnika Zenice, piše Crna Hronika.

Kandidat SDA dospio je u centar pažnje zeničke javnosti nakon što su se studenti sa Pravnog fakulteta u Zenici obratili rektoru Univerziteta u Zenici, prof. dr. Damiru Kukiću, a povodom neodgovornog ponašanja prof. Pivića i njegove asistentice Lejle Zinić.

Crna Hronika je u posjedu dokumenta kojeg su studenti uputili rektoru, a u kojem optužuju odgovornog profesora Pivića i njegovu asistenticu Zinić da su teško povrijedili pravilnik o održavanju nastave.

Naime, Zinić je dobila ovlaštenje od odgovornog profesora za održavanje nastave i ispita.

U nastavku pročitajte kompletan tekst koji su studenti uputili rektoru:

    

Prof. Pivić, inače zamjenik državnog ministra pravde, član Glavnog odbora SDA, je optužen kako nije održavao nastavu, nije bio prisutan na ispitima, nije odgovarao na studentske e-mailove, te je njegovo prisustvo na predmetu kojeg vodi zapravo ,,samo na papiru”. U isto vrijeme profesor je dopustio da studenti trpe i po kvaliteti nastave koju slušaju, a njihova prava su povrijeđena jer su im vježbe zakazivane u kasnim večernjim časovima, a rezultati ispita objavljivani po nekoliko sedmica nakon održanog pismenog ispita.

Predsjednik SDA Zenica dobio preko 20.000 KM kao profesor na fakultetu, a nikad se nije pojavio!

U posjedu smo dokumenta sa Univerziteta u Zenici u kojem se vidi da je Pivić predavač na najmanje tri predmeta na Pravnom fakultetu u Zenici.

  

Uvidom u papire u Poreskoj upravi može se provjeriti kako je prof. Pivić za svoje ,,aktivnosti” na Univerzitetu u Zenici za dvije godine naplatio preko 50.000 KM. Kada se tome doda činjenica da kao zamjenik ministra u Vijeću ministara BiH ima platu u iznosu od 5.500 KM, te tu funkciju obnaša već 6 godina, za svoje usluge u Vijeću ministara je naplatio gotovo 400.000 KM.

Dodajmo da prof. Pivić je član Glavnog odbora SDA BiH i predsjednik SDA Zenica, te član nekoliko komisija, za šta mjesečno uredno naplati sve honorare.

Na građanima je da 15. novembra odluče ko će ih voditi u naredne (najmanje) četiri godine!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79