Kandidat u Banovićima: Nije osvojio niti jedan glas na mjestu gdje glasa on i njegova porodica

Prema zvaničnim podacima Centralne izborne komisije (CIK) BiH, Nedim Rahmanović je osvojio nula glasova i to na biračkom mjestu gdje redovno glasaju on i članovi njegove porodice, saopćeno je iz Platforme za progres Banovići.

Biračko mjesto 078A025 u Pribitkovićima je biračko mjesto na kojem Nedim Rahmanović redovno glasa, kao i njegova porodica. Iako su svi oni glasali za Nedima, on ipak na navedenom biračkom mjestu ima 0 glasova.

– Ovo je nemoguće, glasao sam za sebe i stranku. Znam 100 posto da je za mene glasalo još 10 ljudi u Pribitkovićima. Jasno se vidi da smo pokradeni – rekao je Rahmanović.

Platforma za progres u Banovićima je evidentirala brojne nepravilnosti i na drugim biračkim mjestima, saopćili su danas, a u cilju očuvanja biračkog prava i očuvanja biračkog procesa, sve one su prijavljene Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine, Općinskoj izbornoj komisiji Banovići i koaliciji “Pod lupom”. – prenosi Faktor.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79