Kandidati za direktora Agencije za borbu protiv korupcije BiH je i Izetbegovićev savjetnik

Pred Centralnu izbornu komisiju danas su stigli izvještaji o sukobu interesa kandidata za direktora i zamjenike direktora Državne agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Kako je rečeno na sjednici ukupno je 16 kandidata za sve ove pozicije, a utvrđeno je da su mnogi u sukobu interesa piše Raport.

“O tome treba obavijestiti Vijeća ministara BiH koje je od nas tražilo provjeru kandidata”, rečeno je na sjednici.

Međutim, predsjednik CIK-a Željko Bakalar kazao je da su pojedini kandidati dali i pisanu izjavu u kojoj obećavaju da će podnijeti ostavke u slučaju da budu izabrani za direktora odnosno zamjenika direktora.

Jedan od kandidata za direktora je Elvis Kondžić. Prema našim informacija, Kondžić je faktički već izabran jer je njegovo imenovanje politički dogovor vladajućih stranaka SDA – HZD – SNSD.

Upravo je Kondžić u sukobu interesa s obzirom na to da je trenutno zaposlen kao šef Kabineta dopredsjedavajućeg Doma naroda BiH Bakira Izetbegovića.

Kondžić je i ranije savjetovao Izetbegovića i to u Predsjedništvu BiH, a uglavnom je javnosti poznat po skandaloznim objavma na društvenim mrežema i grčevitoj odbrani Izetbegovića od svih mogućih afera.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79