Kanton Sarajevo donirao vakcine protiv HPV-a Goraždu

Ministarstvo zdravstva i Vlada Kantona Sarajevo donirali 100 doza HPV vakcina Zavodu za javno zdravstvo Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

Vlada Kantona Sarajevo je na prijedlog Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, usvojila Odluku koja omogućava donaciju 100 doza HPV vakcina JU Zavodu za javno zdravstvo BPK Goražde. Ova inicijativa proizlazi iz molbe Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, koja je nastala kako bi se zadovoljile potrebe stanovništva ovog kantona za ovim važnim vakcinama.

Bitno je napomenuti da je Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo prošle godine prvi put u Bosni i Hercegovini obezbijedilo sredstva za nabavku preko 1.000 doza HPV vakcina za vakcinaciju djevojčica i djevojaka u KS. Ovaj projekt se kontinuirano provodi i u tekućoj godini, s planiranim početkom vakcinacije u narednom periodu.

Ova donacija i nastavak programa vakcinacije jasno pokazuju posvećenost Vlade Kantona Sarajevo i Ministarstva zdravstva zaštiti zdravlja i dobrobiti građana, te podršku za promociju imunizacije protiv HPV virusa, čime se doprinosi prevenciji ozbiljnih zdravstvenih problema kod mladih žena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79