Kanton Sarajevo: Kako regulisati bolovanje iz samoizolacije

Kanton Sarajevo: Kako regulisati bolovanje iz samoizolacije


V. d. generalnog direktora JU Dom zdravlja KS Muhamed Ahmić sastao se sa predstavnicima Uprave za inspekcijske poslove KS, inspektoricama Amelom Babić i Jasminom Hrnjica Bajramović, Aidom Pitić iz Zavoda za javno zdravstvo KS, direktorom Zavoda zdravstvenog osiguranja KS Sakibom Katanom i direktorom kompanije MedIT Samirom Dedovićem.

Povod sastanka, između ostalog, bila je i problematika u vezi s izdavanjem rješenja za bolovanja građanima Kantona Sarajevo koji su zbog pandemije koronavirusa boravili u samoizolaciji.

Dogovoreno je informatizacijsko povezivanje Uprave za inspekcije poslove KS sa ostalim subjektima zbog blagovremenog dostavljanja podataka neophodnih za izdavanje rješenja o bolovanju, te je još jednom usaglašeno popunjavanje upitnika po ranije datim uputstvima od Zavoda za javno zdravstvo KS, saopćila je Press služba Doma zdravlja KS za Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija