Kanton Sarajevo: Novim mjerama zabranjen i rad kladionica

Vlada Kantona Sarajevo i Krizni štab Ministarstva zdravstva su donijeli naredbu da se od sutra zabranjuje i rad kladionica, a izuzetak su online klađenja. Zabrana je na snazi do 3. aprila.

Zastupnik Demokratske fronte Sead Milavica je ispred Kluba svoje stranke u Skupštini Kantona Sarajevo jučer da, poput ugostiteljskih objekata, budu zatvorene i kladionice što je naišlo na odobravanje zastupnika.

S obzirom na epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo donesene su strožije mjere prilikom čega je zabranjen rad ugostiteljskim objektima, no mnogi smatraju da su i objekti priređivača igara na sreću žarišta zaraze poput kafića i restorana.

Vlada KS je danas usvojila zaključak Skupštine i donijela naredbu da sve kladionice na području Kantona Sarajevo od sutra moraju biti zaključane.

Pred Vladom će sada biti pronalazak adekvatnog rješenja kako će finansijski obeštetiti kladionice tokom zabrane rada.

Vlada KS donijela odluku: Zatvaraju se bazeni, teretane, spa centri…

Usvojen je prijedlog zaključka o obustavi rada javnih bazena i kupališta, sportskih centara, spa, fitness centara i teretana na području Kantona Sarajevo.

Mjere stupaju na snagu od sutra i važe do 3. aprila.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79