Kanton Sarajevo: Učenici od sutra imaju online nastavu, neće biti nadoknade

Vlada Kantona Sarajevo održala je vanrednu sjednicu na kojoj je odlučeno da se obustavi nastava u osnovnim i srednjim školama i na fakultetima Univerziteta u Sarajevu, a da se u naredne dvije sedmice održava online nastava, kazao je premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić.

– Od sutra do 25. marta nastava će se odvijati online putem. Formirani su timovi za realizaciju. Ministarstvo će komunicirati sa školama i dostavljati im instrukcije – pojasnio je Anis Krivić, ministar obrazovanja i nauke KS.

Istakao je da će se ovaj vid nastave tretirati kao redovna nastava te da neće biti potrebe za nadoknadom, prenosi Faktor.

U predškolskim ustanovama program će se odvijati i u narednom periodu uz pojačane higijensko-epidemiološke mjere, dok će se Krizni ptab KS očitovati o njihovom daljem radu u naredom periodu.

Podsjećamo danas je Krizni štab KS izdao Naredbu o obustavi nastave.

Aida Pilav, epidemiolog i članica Kriznog štaba KS, kazala je da je ovo redovna mjera, kojom se štiti najranjivija populacija.

– Preporučeno je da se još neko vrijeme prati epidemiološk asituacija i da se čeka momenat kada će se ići sa nekim narednom korakom. Mi i dalje zasjedamo i pratimo situaciju kako bi naše stanovništvo bilo zaštićeno i pratimo globalnu situaciju – kazala je Pilav.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79