Kantonalna bolnica Goražde po potrebi ima pulmologa i infektologa

Kantonalna bolnica u Goraždu godinama muku muči sa nedostatkom medicinskog kadra. Primjera radi, prošle godine u jeku pandemije ova zdravstvena ustanova nije imala pulmologa i infektologa. Svi teži pacijenti upućivani su u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Godinu poslije, situacija je puno bolja, kaže prim. dr. Nermina Kamenica, direktorica bolnice.

– Situacija je sada, što se tiče medicinskog kadra, puno bolja. Pulmolog i infektolog u bolnici su po potrebi – navodi Kamenica.

Ističe da u bolnici trenutno nema nijedan hospitalizirani pacijent sa COVID-19.

– Prethodne godinu i po dana dobro smo se nosili sa pandemijom i uspješno odgovorili na sve njene izazove. Ako bude potrebe, nadam se da ćemo u narednom periodu biti još bolji – naglašava Kamenica.

Dodala je da je prethodnih mjeseci pandemije 30 posto bolničkog kapaciteta bilo rezervisano za covid-pacijente, a nakon što se taj kapacitet popunio zgrada bivšeg Đačkog doma pretvorena je u izoatorij.

– Bivši Đački dom sada je prazan, ali je u potpunosti spreman za u narednom periodu eventualno veći priliv covid-pacijenata – kaže Kamenica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79