Kantonalna bolnica u Bihaću u novom ruhu

Okončani su građevinski radovi na izradi zaštite i fasade na centralnom objektu Kantonalne bolnice u Bihaću, a danas je ozvaničen i završetak ovoga projekta koji je finansiran sredstvima Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Tim povodom održana je skromna svečanost kojoj su prisustvovali Ellen J. Germain, zamjenica šefa misije Ambasade SAD u BiH, i Taib Grozdanić, šef Ureda za suradnju u oblasti odbrane Ambasade SAD u BiH, a u projekat je investirano oko 250.000 dolara.

Ministrica zdravstva u Vladi USK Nermina Ćemalović i direktor pomenute zdravstvene ustanove Hajrudin Havić naglasili su važnost ove investicije u ukupnom procesu rekonstrukcije bolnice koja je prije šest godina stradala u katastrofalnom požaru.

Havić je uputio riječi iskrene zahvalnosti investitorima, istakavši kako su na taj način pomogli stvaranju kvalitetnijih uvjeta za liječenje pacijenata i rad medicinskog osoblja.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79