Kantonalni sud Sarajevo: Zbog pokušaja ubistva brata osuđen na 18 mjeseci zatvora

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim je predsjedavao sudija Jasenko Ružić, danas je Velida Alagića proglasilo krivim i osudilo ga na 18 mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva brata Armina.

U izrečenu kaznu će mu se uračunati vrijeme koje je od 31. oktobra prošle godine do 21. augusta ove godine proveo u pritvoru. Naime, njemu je Vijeće ukinulo pritvor te će se danas naći na slobodi, piše Oslobođenje.

On je proglašen krivim jer je 31. oktobra prošle godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje nožem pokušao da ubije brata Armina. Kao olakšavajuće okolnosti Sud je cijenio činjenicu da Alagić ranije nije osuđivan te da je u dobrim odnosima sa bratom nakon svega.

Optuženi Alagić, koji je na prethodnom ročištu priznao da je počinio navedeno krivično djelo, danas je opet kazao da se kaje i da obećava da se ovo više neće ponoviti.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79