Kapetan broda koji je pronašao tijelo: U fazi je raspadanja, širi se jak neugodan miris, na patici mladića je slovo V

Mornari koji su pronašli tijelo muškarca u Dunavu za Telegraf.rs rekli su da su ugledali tijelo oko 9:30.

Tijelo je, kažu, plutalo pored broda.

“Voda ga je odvukla tamo do stepenica pa su ga izvukli”, rekao je jedan od mornara dodajući kako smatra da je tijelo bilo zakačeno ispod mosta te da ga je vjetar otkačio i gurnuo niz rijeku.

Tijelo je, piše Telegraf, u fazi raspadanja, a na tom dijelu obale širi se jak neugodan miris.

Kapetan broda, Milovan Zelenović, koji je pronašao tijelo mladića u Dunavu kod Ade Huje, a za koje se sumnje da je nestali Splićanin Matej Periš, ispričao je šta se sve jutros desilo.

– Šetali smo po palubi i vidjeli kako voda nosi tijelo, da se zaustavlja malo dalje. Vjetar ga je donio, plivao je nizvodno Dunavom. Oko 9 sati, u pola 10 je stigla policija. Tijelo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je provjerio na internetu i vidio da je isto obučen kao Matej Periš. Imao je jednu bijelu patiku i crnu majicu. Muškarac kad se udavi on je okrenut tijelom na dole – rekao je Zelenović.

– Mladić na sebi ima farmerke, jednu patiku na kojoj je slovo V koje imaju patike Mateja Periša. Kada sam našao tijelo, djelovalo je kao da je dugo stajalo u vodi. Druga patika je nađena na Savi nakon njegovog nestanka. Vodostaj je bio veliki, pošto je vjetar duvao, pa je ovdje nanio tijelo. Ja sam zvao policiju u 9 i 10. Dao sam izjavu u policiji – ispričao je kapetan Zelenović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79