Kapidžić iznio skandalozan detalj iz školskog udžbenika, pa pitao Uka: “Kad će ostavka? Ovo je za ostavke, ovo je udar na državu”

On je pročitao skandalozan detalj iz školskog udžbenika koji se koristi u petom razredu osnovne škole, a koji se odnosi na državnost BiH.

“Knjiga je za pet razred, zove se ‘Društvo’. Potpisana je Enisa Kulašin, urađena je 2021. i bila je u školskoj 21/22 i 22/23 godini. Dakle odgojili smo dvije generacije. Urednica je Snježana Musa, recenzent je Jasmina Mehmedgović i Zolta Osmanagić, Marinko Javonović.

Na desetoj stranici te knjige, po naslovom ‘Državnost Bosne i Hercegovine’ piše da je BiH ‘samostalna, nezavisna, suverena državna zajednica. To našu djecu uče u Kantonu Sarajevo. Dole poslije stoji: konstitutivnih, ravnopravnih naroda. Nema ni ostalih ni građana”, istakao je Kapidžić.

On je istakao da piše da se BiH sastoji se od dva entiteta i jednog distrikta. “To piše na stranici 10. A na stranici 56 pod naslovom Republika Srpska – Banja Luka. ‘Osnivanjem RS Banja Luka postaje glavni grad entiteta RS’. To uče našu djecu u KS. Ovu knjgu je defacto izdala SANU. Ovo niko dvije godine nije dohvatio.

Završavam pitanjem premijeru Uku kada će podnijeti ostavku. Ovo je za ostavke, ovo je udar na državu”, naveo je Kapidžić.

Inače, to da je BiH državna zajednica sastavljena od dva entiteta lažna je teza koju promoviraju velikosrpske ideologije te Milorad Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79