Kapidžić poslao poruku Zvizdiću i ostalima: Sretan put Denisima, takvim bezobraznim poltronima nije mjesto u SDA

Došlo je vrijeme da se u SDA radi pošteno, poručio je Kapidžić

Faruk Kapidžić, bivši ministar prostornog uređenja Kantona Sarajevo i aktuelni Predsjedavajući Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, na svom Facebook profilu je komentarisao protekla dešavanja u SDA stranci.

On je komentarisao odlaske pojedinih ljudi iz SDA stranke, sa posebnim fokusom na najavljeni odlazak Denisa Zvizdića.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

– Dok sam radio kao ministar svako ko je tražio sastanak imao je. Jedni su bili obični građani, a drugi su bili političari sa investitorima.

Prvi su dolazili iznenađeni sa nevjericom da ih je ministar uopšte primio, a drugi arogantni i ljuti što moraju uopšte doći u prostorije ministarstva.

Prvi su se žalili na nanesene nepravde u proteklih 20-tak godina od strane ovih drugih. Drugi su se pak žalili na moje, za njih nepravedne, odluke i poteze odkako sam došao na funkciju.

Prvima sam jedino mogao obećati da ću se truditi da se takve nepravde više ne događaju. Drugima sam jedino mogao obećati da ću sprovoditi ovakve odluke i poteze na koje se žale dok god budem obavljao ovu ili bilo koju drugu funkciju.

Prvi su izlazili sa sastanka sa tračkom nade i olakšanja. Drugi su izlazili iz ministarstva ljuti i sa razmišljanjem da treba izaći i iz stranke.

Ja sam napustio ministarstvo a drugi stranku. Ministarstvo su ugasili a stranku svojim odlaskom ojačali.

Došlo je vrijeme da se u SDA radi pošteno, stručno i u interesu svih građana. To nije dobro okruženje za takve sebične, samožive, nestručne i bezobrazne poltrone koji čitav život žive na grbači privatnog sektora.

Sretan put Denisima i neka u drugim strankama potraže odgovarajuće toksično okruženje, napisao je Kapidžić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79