Kapidžić pozvao članove Naše Stranke da povećanje plate od 500KM uplate porodici Gadžun

Faruk Kapidžić predsjednik Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, ali i aktivni član SDA stranke pozvao je parlamentarce Ćudić i Arnaut da uplate po 500 KM porodici Gadžun za sudske troškove vještačenja i advokate.

Faruk Kapidžić o smrti djevojčice Džene: Ja znam da neću moći spavati mirno, jer se osjećam odgovornim

Gospodo parlamentarci Ćudić i Arnaut, pošto vas je povećanje vaše plate za cca 500 KM toliko pogodilo i nasekiralo, savjetujem vam da uplatite povećanu razliku plate kao donaciju porodici Gadžun za sudske troškove, vještačenje i advokate.

Možda vam se povećanje plate “protiv vaše volje” desilo da možete pomoći onima kojima je nanesena najveća nepravda koju roditelji mogu da dožive, a nemaju para da se bore protiv iste.

Istovremeno smo svjedoci sličnih slučajeva kada roditelji koji imaju para na istom sudu dobiju pravdu u ekspresnom roku. Na vama je odluka, da li ga stvarate ili se borite protiv ovakvog nepravednog svijeta u kojem živimo.

Koja god da je vaša odluka ona nastaje djelima, a ne riječima.
A svi vrlo dobro znamo da je i nedjelovanje djelo. U ovom slučaju zlodjelo.
Pogotovo ako se već 10 mjeseci ništa ne dešava za ubistvo iz nehata koje je “zapisnički konstatovano, priznato i potpisano”.
Dobra djela liječe, a liječenje košta.

S poštovanjem,
Faruk Kapidžić dia

Porodica Gadžum otvorila transakcijski račun za pomoć: “Ovaj račun služi samo za pravdu”

Roditelji malene djevojčice Džene čija sudbina je potresla bh. javnost kada je usljed komplikacija nakon operacije u privatnoj klinici preminula 14. novembra u KCUS-u, postavili su emotivnu objavu na Facebooku.

Svi koji ste pisali i nudili pomoć od početka Dženine smrti znate da smo govorili da nam još uvijek nije potrebna pomoć jer smo čekali da vidimo šta će i kako uraditi. Nismo ništa mogli poduzeti. Tek sada je počela jedna velika borba. uradilo se mnogo toga i ako nije ništa išlo javno jer je to pravilo koje moramo poštovati, mi zbog sebe da ne bi imali još problema.

Tek sada su počeli dolaziti troškovi. svi koji ste uz nas i koji ste izrazili želju da pomognete pravdi možete pomoći uplatom ovaj žiro račun koji služi samo za svrhu borbe za pravdu.

Nažalost živimo u takvoj državi da moramo plaćati sve bez obzira da li smo mi ti koji smo oštećeni. Ovo je račun koji je napravljen na koji će ići novac kao što sam napisala samo za svrhu pravde i borbe za istinom. Ovaj račun imaju i porodice Memić i Dragičević i sad imamo i mi…” ističu članovi porodice nastradale djevojčice

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79