Kapidžić: Sa SDA hoće svi, a sa Trojkom neće niko

O tome zbog čega se insistira na smjeni ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Almira Bečarevića i ministra finansija Emira Dedovića, govorio je Faruk Kapidžić, zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, u emisiji ‘Dobar dan BiH’ Hayat TV.

Kaže da se znalo mnogo ranije, ali da sada i građani saznavaju, da su planovi Trojke drugačiji, te da im građani nisu u prvom planu.

“Imamo situaciju da je na jednoj strani Trojka izolovana od svih ostalih. Ona priča da sa SDA neće niko prije godinu dana se sada pokazalo da sa SDA hoće svi, a da sa Trojkom neće niko jer Trojkini projekti ne idu za dobrobit građana, Bošnjaka. To je jedna ozbiljna problematična skupina tri partije koja će nas ozbiljno naštetiti ukoliko potraju. To je katastrofa koja nam se desila. Nemam nikakvu pozitivnu ocjenu”, rekao je Kapidžić.

“Odavno znamo da ministri neće podnijeti ostavku. Jedini način je da skupštinska većina obori Vladu ili da premijer Uk da ostavku i da se ponovo imenuje mandatar koji će dati imena i program nove Vlade. Može jedino premijer dati ostavku, pa sa ostavkom premijera da podnesu ostavku i svi ministri. Nema drugog načina. Pad Vlade i ovako i onako. Svejedna je formulacija. Očekivali su da će ministri podnijeti ostavku. Nisu imali načina da ih smijeni premijer i da predloži dva nova ministra”, rekao je Kapidžić.

Osvrnuo se i na to zbog čega se insistira na smjeni ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Almira Bečarevića i ministra finansija Emira Dedovića.

“Nebitno je ko će doći ponovo i ko će biti ministar dok god to formira Trojka. Potupno je sve isto. Znali smo i mnogo ranije, a evo i građani saznavaju, da su njihovi planovi drugi, da im građani nisu u prvom planu. Tako da mi u suštini imamo situaciju da je na jednoj strani Trojka izolovana od svih ostalih. Ona priča da sa SDA neće niko prije godinu dana se sada pokazalo da sa SDA hoće svi, a da sa Trojkom neće niko jer Trojkini projekti ne idu za dobrobit građana, Bošnjaka. To je jedna ozbiljna problematična skupina tri partije koja će nas ozbiljno naštetiti ukoliko potraju. To je katastrofa koja nam se desila. Nemam nikakvu pozitivnu ocjenu”, govori Kapidžić.

Osvrnuo se i na rad Adnana Štete, te rekao da pruga nije poenta.

“To što je Šteta napravio prugu, imam kompletnu dokumentaciju kako je napravljena. Vrlo opasna stvar. To će se vremenom pokazati. Imao sam potrebu da to kažem zato što znam, a drugi neka istražuju. Šteta nema viziju niti pojma. Da ima pojma zaustavio bi one firme i zaustavio da mijenjaju projekte. Projekti tehnički ne zadovoljavaju. Komisija drugu fazu nije ni primila. Ugovor je i danas sakriven. Ugovor bi pokazao na koje radove se odnosio. Pokazao bi se niz nepavilnosti koje su krivična djela. Ne znam kako misle u budućnosti proći bez krivičnih prijava i gonjenja. Dok se Trojka ne izbaci iz vlasti nećemo moći ništa ni vidjeti”, ističe Kapidžić.

Naglasio je da je nebitna rekonstrukcija Vlade ako poslije Forte dođe Uk i poslije Uka neki novi Forto. Dodaje da Nikšić ubrzano uzima kredite i upropaštava sve što je Novalić izgradio.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79