Karadžićev advokat Petronijević došao u BiH nakon što mu je OSA ukinuta zabrana ulaska

Proruski aktivista i član advokatskog tima ratnog zločinca Radovana Karadžića Goran Petronijević došao je u Bosnu i Hercegovinu, a nakon što mu je Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH ukinula zabranu ulaska u našu državu.

– Ne mogu da shvatim da oni ne mogu da shvate da Srbe ne mogu da razdvoje. To je jedan aksiom… Uvoditi zabrane mogu samo ljudi koji ne misle dobro BiH. Oni koji to rade, oni su ti koji razbijaju BiH, a ne oni koji se bore za dejtonsku BiH. To je zamjena teza – rekao je Petronijević koji je došao u Banju Luku kako bi prisustvovao svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana Rusije, piše RTRS.

Dodao je da je “zabrana ulaska bila neodgovorna djelatnost neodgovornih pojedinaca, uz asistenciju pojedinih stranih obavještajnih službi koje ne shvataju šta na taj način mogu da urade”.

Osim Petronijeviću, zabrana ulaska skinuta je i profesoru Milošu Kovaču, koji je branio zločine srpskih snaga u BiH kao svjedok na haškom suđenju komandantu Vojske RS-a ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Skidanje sa takozvane bh. crne liste uslijedilo je nakon nedavnog sastanka državnog ministra Nešića i rukovodstva OSA-e sa Almirom Džuvom i Ristom Zarićem na čelu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79