Karavelić: Prvi korpus ćemo formirati brže nego 1992. godine ukoliko bude potrebno

 

U Memorijalnom kompleksu “Kovači” danas je obilježena 29. godišnjica formiranja Prvog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine. Održana je svečana akademija i postrojavanje veterana.

Ratni komandant Prvog korpusa Armije RBiH Vahid Karavelić izjavio je da će se naša država moći ponovo odraniti ukoliko bude bilo potrebe.

“Ovaj stroj pred nama predstavlja jezgro Prvog korpusa koji je branio i odbranio Sarajevo, glavni grad BiH, a time i čitavu BiH. Vi koji ste u stroju, a naročito djevojke i mladići, koji ste potomci roditelja, nana i deda, na najbolji način govorite da ćemo se moći odbraniti”, kazao je.

Smatra kako će se ovi mladi ljudi moći zauzeti za postojanje građanske BiH.

“Šaljemo poruku svim antibosanskim snagama da, ako zatreba, a amin Bože da do toga ne dođe, možemo Prvi korpus formirati puno brže nego što smo ga formirali 1992. godine. Branit ćemo i odbraniti multietničku, multikulturnu, konfesionalnu, sekularnu i građansku BiH”, zaključio je Karavelić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79