Kardinal Puljić se oporavio od koronavirusa i izašao iz bolnice

Nadbiskupski ordinarijat vrhbosanski obavijestili su javnost da su kardinal Vinko Puljić i nadbiskup Tomo Vukšić nakon ponovnog testiranja negativni na koronavirus te su u poslijepodnevnim satima napustili Opću bolnicu u Sarajevu gdje su bili na liječenju.

Kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić osjećaju se dobro te oporavak nastavljaju u svojoj rezidenciji, prenosi Klix.

Po izlasku iz bolnice kardinal Vinko izrazio je zahvalnost osoblju Opće bolnice te svim vjernicima koji su ih pratili molitvom.

“Obojica želimo zahvaliti tolikim dobrim dušama koje su izrazile solidarnost s nama u bolesti i molili za naše zdravlje. Te su molitve bile snaga na putu borbe sa zarazom. Zatim želimo zahvaliti medicinskom osoblju na tom odjelu COVID-19, počevši od dr. Gavrankapetanovića, kao i cjelokupnom osoblju. Ne samo da su bili profesionalni nego humani i vrlo ljubazni. Divili smo se njihovoj strpljivosti s pacijentima. U prvi mah smo mislili da su takvi prema nama, a kasnije smo uvidjeli da su takvi prema svakom pacijentu. Bili smo zadivljeni i zahvalni. Prošavši kroz to iskustvo borbe sa zarazom korone, osjećamo potrebu ponovo naglasiti važnost opreza i odgovornosti čuvanja vlastitog i tuđeg zdravlja”, poručio je vrhbosanski nadbiskup.

Vrhbosanska nadbiskupija se također zahvalila upravi, liječnicima i djelatnicima Opće bolnice “Abdulah Nakaš” na profesionalnosti tijekom liječenja kardinala Puljića i nadbiskupa Vukšića kao i javnosti na riječima podrške, porukama ohrabrenja te svim vjernicima na njihovim molitvama za zdravlje dvojice nadbiskupa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79