Kardinal Puljić uputio bajramsku čestitku: Mi, vaši susjedi-komšije, želimo doživjeti radosne muslimane u vjeri

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić uputio je bajramsku čestitku reis-ul-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću, kao i svim pripadnicima muslimanske vjeroispovijesti u BiH i šire.

-Poštovani efendija Kavazoviću, prigodom proslave Kurban–bajrama, Vama osobno i svim muslimanima u BiH upućujem najiskrenije čestitke.

– Želim da ovo slavlje Kurban-bajrama donese muslimanima radost vjere i spremnost za izgrađivanje pravednijeg društva za svakog čovjeka. Mi, vaši susjedi-komšije, želimo doživjeti radosne muslimane u vjeri, ne tumačeći Vašu vjeru nego ju poštujući, radi slobode savjesti i pravednih međuljudskih odnosa. Iz tog vjerničkog nastojanja želimo iz duha vjere da svako zlo zaustavimo te izgrađujemo siguran, stabilan i pravedni mir na ovim prostorima. Molimo Svemogućeg Boga da svaku zlu ruku rata i ubijanja zaustavi te se nikada više ne dogode nepravde i stradanje nevinih ljudi – rekao je Puljić.

Između ostalog, u kardinalovoj čestitki se navodi kako je žrtvovanje kurbana i dijeljenje njegovog mesa sa najbližim znak vjerničkog povezivanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79