Karić: Grad Sarajevo na čelu sa mnom će se boriti za istinu

Moja pravda i moja borba nisu politika, moja pravda i moja borba je istina. Grad Sarajevo na čelu sa mnom će se boriti za istinu, kazala je danas gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić na svečanm obilježavanju postrojavanja sarajevske ‘Prve brigade policije Stari Grad’.

Naime, u organizaciji Udruženja ‘Prva brigada policije Stari Grad’ na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović u Sarajevu je danas obilježena 29. godišnjica postrojavanja ove jedinice.

Gradonačelnica Karić se pripadnicima ove brigade zahvalila što su se u najtežim vremenima borili za historiju, istinu i što su se se izborili za svaki život u Starom gradu, u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

– To meni koja sam rođena 1991. godine, u osvit rata, znači izuzetno puno. Zato što znam da ste vi utrli put i napravili dobre temelje da se mi kao mlada generacija odužimo, ne samo vama, nego da se odužimo svim onim generacijama koje su se borile za sve ono što je dobro i pravedno – kazala je.

Na današnjem Trgu oslobođenja Alija Izetbegović 18. maja 1992. godine izvršena je svečana smotra 750 pripadnika Prve brigade policije Stari Grad, što je bila prva smotra odbrambenih snaga države BiH.

Nakon toga uslijedilo je masovno pristupanje građana Sarajeva u redove MUP-a i Teritorijalne odbrane, što se pokazalo presudnim za odbranu glavnog grada.

U redovima Prve brigade policije Stari Grad Sarajevo borilo se 1.230 boraca, a 44 pripadnika dalo je živote u odbrani domovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79