Karić najavila obnovu zgrade kod Vječne vatre: Evo kako će izgledati

Uskoro će početi obnova zgrade “Vječne vatre” odnosno bivšeg hotela, potom Zemaljske banke, Službe društvenog knjigovodstva (za vrijeme SRBiH), a sada zgrade u kojoj se nalazi više finansijskih institucija, poput ureda Porezne uprave KS, Komisije za vrijednosne papire FBiH i drugih.

Zgradu je projektovao Karlo Paržik, a gradnja je završena 1893. godine, kao hotel Grand. Ispred ove zgrade je 6. aprila 1946. godine postavljen spomenik Vječna vatra, kao znak sjećanja na sve antifašiste koji su svoj život dali u borbi protiv njemačkih okupatora, kao i domaćih izdajnika, poput četnika i ustaša.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić najavila je skori početak obnove ove zgrade.

– Lijepe vijesti za početak dana.

Završen je glavni projekat rekonstrukcije zgrade “Vječne vatre”.

Izrada projekta je koštala 450.000 KM. Uskoro će jedna od najljepših gradjevina u našem gradu zablistati punim sjajem!

Za ljepše lice našeg grada, napisala je Karić.Nedavno je pokušaj obnove stolarije na ovoj zgradi izazvao pažnju, i i ogorčenje Sarajlija. Naime, na prozorima u prizemlju postavljeni su bijeli prozori, koji podsjećaju na PVC stolariju, što je odudaralo od izgleda ostatka zgarde.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79