Karić nakon što je fasada pala na ženu: Neka tuži odgovorne

U centru Sarajeva, u ulici Ferhadija, danas se obrušio dio fasade, a tom prilikom je povrijeđena jedna prolaznica.

Obrušila se fasada u centru Sarajeva i udarila ženu

O ovom događaju se oglasila i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

“Postavljam sada vrlo jasno pitanje, gdje je sve ove godine upravitelji zgrada? Gdje su sve ove godine vlasnici privatnih objekata? I jedni i drugi su dužni i nadležni da se brinu o fasadama i drugim dijelovima objekata kako se ovakve situacije ne bi dešavale.

Grad Sarajevo je najmanje nadležan za rekonstrukciju fasada, ali smo završili čitav niz projekata, jer smo svjesni potrebe rekonstrukcije, ne samo iz estetskih, nego i sigurnosnih razloga. I bez obzira na to, vrlo često dobijamo upite zašto trošimo javni novac na fasade”, navela je Karić.

Pozvala je sve nivoe vlasti da im se pridruže, da izdvoje sredstva za ovu namjenu i da im pomognu da rekonstruišu što veći broj objekata.

“Takođe, pozivamo i nadležne organe i druge subjekte u domenu izdavanja dozvola za izvođenje radova, da po svim zahtjevima postupaju promptno i izdaju potrebne saglasnosti za rekonstrukciju. Grad Sarajevo je završio projekat rekonstrukcije Jatovog nebodera, radovi su procijenjeni na preko milion KM. Našoj sugrađanki želimo brz oporavak i poručujemo da obavezno putem nadležnih organa tuži odgovorne, a Grad će pružiti svu potrebnu pravnu pomoć”, navela je Karić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79