Karta nacionalne inteligencije: Srbi i Albanci među najglupljima u Europi, evo kako su prošli Bosanci

Naslov na portalu srpske televizije B92 “Srbi i Albanci su među najglupljim narodima Europe” razbjesnio je naše komšije. Ispod poveznice na članak na Facebooku su stotine komentara bijesnih Srba na kartu koja ih je s vjekovnim neprijateljima Albancima svrstala među najgluplje narode u Europi.

“Postoji li još koja ideja da nas ponize”, “To su naravno pisali Englezi”, “Zato naši mladi stalno po svijetu osvajaju nagrade iz matematike! Zato naši stručnjaci nalaze dobre poslove po svijetu”, pišu Srbi ispod članka na Facebooku dokazujući da se kod mnogih od njih istraživanje nije ni prevarilo.

No, o čemu se uopće radi?

Portal B92 objavio je kartu Europe na kojoj su prosječne vrijednosti koeficijenta inteligencije za sve europske narode, a karta pokazuje da su Srbi, Crnogorci i Albanci nacije s najnižim prosječnim koeficijentom inteligencije u Europi, prenosi Index.

Mapu je izradio češki lingvist Jakub Marijan, a koristio je podatke iz istraživanja Britanca Richarda Lynna i Tatua Vanhanena iz Finske, koji su objavili knjigu Intelligence: A unifying construct for the social sciences.

Prema tim zaključcima i karti koja se širi društvenim mrežama, prosječna inteligencija građana Srbije iznosi 90, Makedonije 91, Bosne i Hercegovine 93, a Hrvatske i Slovenije 98.

Gluplji od Srba, po ovoj karti, su samo Crnogorci s 83 i Albanci s 82, što je najniži IQ u Europi. Grčka i Bugarska imaju 93, Ukrajina ima 94, Poljska 96, Španija 97, a Rusija 97.

Po ovoj karti, najinteligentniji su narodi zapadne Europe. Francuska i Norveška imaju 98, Njemačka, Švedska i Velika Britanija 99. Najinteligentniji narod su Finci, s prosjekom od 101.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79