Karton revolucija o stanju u DZ Tuzla: Prije ćete dočekati smrt nego pregled, osim ako nemate štelu

Dom zdravlja ne pruža kvalitetnu zdravstvenu uslugu, to čitav grad zna – piše Karton revolucija, skupina mladih iz Tuzle koja se trenutno bavi problematikom zdravstvene zaštite u ovom gradu.

Snimili su i promotivni video kako bi ukazali na loše stanje u Domu zdravlja Tuzla i poslali nekoliko snažnih poruka građanima i nadležnim.

❗Dom zdravlja ne pruža kvalitetnu zdravstvenu uslugu, to čitav grad zna❗
🔊 Nama, mladim ljudima nikada ne mogu i neće…

Posted by Karton revolucija on Tuesday, 26 October 2021

“Nama, mladim ljudima nikada ne mogu i neće biti uzori ljudi koji okreću glavu i šute. Šute pred korupcijom i nepravdom dok nam naši najdraži, “obične” građanke i “obični” građani umiru jer nemaju štelu ili novac da “poguraju” pravo na život. Oktobar je mjesec borbe protiv karcinoma dojke i upravo danas smo kao nikada odlučni da se borimo za život, pravdu i sve druge istinske ideale za koje vrijedi živjeti” – navode uz promotivni video.

Na kraju Karton revolucija umjesto zaključka postavlja pitanje svima koji šute a imaju uticaja da nešto učine: Da li mirno spavate?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79