“Karton revolucija” ušla u kancelariju direktora: On ih napao jer žele spriječiti pljačku planine!?

Aktivisti Karton revolucije su objavili kako su fizički napadnuti od strane direktora JU ZP Konjuh Seada Avdića.

Kako navode, napad se dogodio u utorak (6. februara) u prostorijama ovog javnog preduzeća.

Adi Selman, jedan od članova Karton revolucije, je telefonski kontaktirao Avdića, s ciljem dobijanja informacije dokle je došao proces postavljanja kamere i video nadzora pokrenut prije pola godine, ovaj mu je spustio slušalicu.

“Nakon toga je naredio uposlenicima da se ne javljaju na telefon. Razlog toga je izbjegavanje davanja informacije kada će se uspostaviti zaštita planine Konjuh jer direktor Avdić ima zadatak da blokira procese u interesu grupa koji ne žele uspostavljanje kontrole na strani Kladnja”, tvrde iz Karton revolucije, te dalje opisuju detalje incidenta:

“Adi Selman i Nedim Musić su posjetili Javnu ustanovu na način da su u trenutku ulaska u prostorije javne ustanove vršili i poziv. Na snimku se vidi i čuje kako telefon zvoni kao i komentar direktora “ovi neće odustati”. Direktor javne ustanove nakon što je vidio da se nalazimo u prostorijama i javno dokumentujemo sve narsnuo je na nas pokušavajući nas istjerati iz prostorija i onemogućiti da dokumentujemo njegov nerad”, navode.

Podsjetimo, iz Karton revolucije su u ranijim medijskim istupima pojasnilo kako je najgori odnos na ovom zaštićenom području na strani Kladnja, gdje ne postoji ni rampa, ni video nadzor, niti nadzornici imaju bilo kakvu dozvolu da kontrolišu kamione koji izvoze drva sa zaštićenog pejzaža, prenosi Fokus.ba.

Detalje incidenta možete pogledati u priloženom videu ispod.

“Ovim putem vas pozivamo da se u skladu sa mogućnostima zainteresujete za stanje na planini Konjuh jer situacija koja se događa je zaista alarmantna. Mi smo kao pokret iscrpili sve zakonske mogućnosti koje smo imali na raspolaganju”, poručuju iz Karton revolucije.

https://vm.tiktok.com/ZM6vhr3YT

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79