Kasumović: Novu Vladu ZDK formirat ćemo bez SDA

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, kazao je za “Dnevni avaz” da je ovakva Vlada Zeničko-dobojskog kantona sramota za grad Zenicu i stanovnike ZDK. On je potvrdio danas i da je formirana nova većina te da su održani preliminatni pregovori, kao i da će za 10 – 15 dana biti ozvaničena nova većina, bez SDA i A-SDA.

-Sa tim je saglasno 90 odsto građana. Za dvije godine, skoro milijardu su potrošili. Niko nijedan projekt nije vidio, osim stalnog zaduženja. Buduću većinu u novoj vladi činit će SDP, Nezavisni blok, SBB, DF Naša stranka, SBiH i, najvjerovatnije, HDZ, da imaju komotnu većinu. Mi već imamo većinu, ali za vid svih građana kantona ponuđen je i HDZ. Sada imamo bošnjačku većinu, ali stanovnici ovog kantona su i Srbi i Hrvati i Bošnjaci, pa ćemo pokušati da tu većinu čini i HDZ – rekao je Kasumović.

Fuad Kasumović objasnio zašto se želi sastati sa Draškom Stanivukovićem


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79