Kasumović: Objavite snimak i dokažite da MUP ZDK nije mafijaško-kriminalni ili pod patronatom politike!

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, oglasio se na svom zvaničnom Facebook profilu, a njegovu objavu bez intervencija prenosimo u cijelosti:

-Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) kojim vedri i oblači presuđeni kriminalac Fadil Jaganjac, kadar nekadašnje A-SDA sada NES-a, još nikada nije demantovalo navode koje sam iznio na sjednici Gradskog vijeća Zenica, održanoj 4. januara 2022. godine, da mi je dok sam bio u krajnje neuslovnim prostorijama pritvora poslan čovjek koji mi je nudio da podnesem ostavku na mjestu gradonačelnika a da mi zauzvrat nude da me oslobode te da izaberem koju poziciju želim u Sarajevu.

To najbolje govori da sam još jednom sa svojim građanima bio iskren, a da je moj rad i sve ono što radim transparentno. Nažalost, to ne možemo reći za zenički MUP sve dok njime upravljaju osobe koje imaju kriminalnu prošlost iza sebe.

Ovim putem pozivam MUP ZDK da objave taj snimak, budući da je pritvorski dio pod videonadzorom. Dakle, moju saglasnost imate da to objavite i neka se konačno i na taj način dokaže šta je cilj svega onoga što se dešavalo u decembru mjesecu.

Pokažite barem jednom da građani mogu vjerovati instituciji koja bi trebala privoditi osobe poput takve koju ste mi poslali i da policija nikako nije mjesto gdje se ucjenjuje i trguje pozicijama, pogotovo ne mjesto u kojem se treba govoriti o politici.

Osim što biste na taj način još jednom dokazali na šta ste sve spremni samo da se domognete vlasti i fotelja, pomogli biste da i ja saznam sa kim sam tada dok sam bio u krajnje nehumanim uslovima komunicirao, odnosno ko mi se obraćao.

Ukoliko nakon moga javnog dopuštenja, ali i zbog ogromnog interesovanja javnosti, ne učinite javno dostupnim taj snimak, za mene ćete postati mafijaški MUP ZDK, u koji ste uhljebljili bliže članove porodice i to po principu kako ste smijenili najboljeg komesara u državi.

Vratite vjeru građana u policiju, institucije, pravedan tretman. Obznanite snimak i dokažite da MUP ZDK nije mafijaško-kriminalni ili pod patronatom politike! – poručio je Kasumović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79